מדוע יש צורך לערוך בדק בית?

הבית הוא המקדש שלכם! אל תתפשרו על ספקים זולים בלי ניסיון!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

בדק ביתבדק בית הוא ביקורת לגילוי ליקויי בניה בנכסים מסוגים שונים. מומלץ לערוך בדק בית במבנים ישנים וחדשים, בדירות, בבתים פרטיים, במבני תעשיה ומסחר, במבני ציבור ובבניינים משותפים – אז הבדק מוזמן לרוב על ידי ועד הבית.

בדק הבית צריך להיערך על ידי מהנדס בנין מורשה שהתמחה בתחום ביקורת המבנים והוא בעל הידע הדרוש וצבר ניסיון בתחום.

מדוע יש צורך לערוך בדק בית?

ליקויי בניה הם תופעה נפוצה בישראל, גם בבתים חדשים מהקבלן. שימוש בחומרי בניה זולים, זלזול בתקנות הבניה ובניה רשלנית עלולים להביא לליקויי בניה שאינם נראים לעין לא מקצועית.

ליקויי בניה שאינם מטופלים מביאים לנזק מצטבר בהמשך- מפגיעה באיכות החיים של הדיירים (למשל עקב נזילת מים או מרצפות עקומות), דרך נזק בריאותי (למשל חדירת קור עקב בעיות איטום או הופעת עובש על הקירות) ועד לסיכון של בריאות הדיירים (לדוגמא חיפויים שנופלים).

ככל שהטיפול בנזקים נדחה כך הנזק חמור יותר, ובנוסף קשה יותר להשיג את התיקון מהקבלן האחראי על הנכס. חשוב לדעת שליקויי בניה הם באחריות הקבלן ולכן זכות רוכשי הנכס לתבוע ממנו את תיקון הנזקים שמתגלים במהלך בדק הבית או לקבל פיצוי כספי הולם.

בדק בית יכול לסייע בניהול משא ומתן על הבית, בהערכת שוויו האמיתי וכן דו"ח הביקורת יכול לשמש ראיה משפטית לתביעת פיצוי.

מתי רצוי לערוך בדק בית?

רכישת דירה

לקראת רכישת דירה, בין אם זו דירה חדשה מהקבלן ובין אם זו דירה יד שנייה, חשוב מאוד לערוך בדק בית כדי לדעת מהו ערך הנכס ולנהל מו"מ בהתאם, וכדי לדרוש מהקבלן תיקונים באם יש צורך.

רצוי שבדק הבית ייערך עוד לפני הכניסה לדירה, כדי להקל על ביצוע תיקונים ושיפוצים בהתאם לממצאים, אך ניתן לערוך אותו גם בימים שלאחר המעבר לדירה. בכל אופן, הקבלן נושא באחריות על הליקויים שיימצאו. באם מדובר בנכס יד שנייה אחריות הקבלן מוגבלת למספר שנים בהתאם לסוג הליקוי וכדאי לבדוק מה מגיע לכם.

בשגרה

ישנם ליקויים מצטברים שמתגלים עם הזמן, בעיקר בבתים ישנים. לפיכך, אחת לכמה שנים כדאי לערוך בדק בית שיספק לכם את כל המידע על הנכס שברשותכם, יסייע להערכת שוויו וייתן תמונת מצב אמינה וכוללת על הליקויים הקיימים ועל דרכים לתקנם.

כך גם לגבי ועדי בתים משותפים, שיכולים לתבוע מהקבלן את תיקון הליקויים בהתאם לאחריות הקיימת ולשפר את איכות החיים בבניין.

לקראת ביצוע חיזוק מבנה – תמ"א 38

תוכנית מתאר ארצית 38 משנת 2005 קובעת הנחיות לחיזוק מבנים שאינם עומדים בתקנים הקיימים לעמידות בפני רעידות אדמה. ועדת ההיגוי הממשלתית שקבעה את התמ"א קבעה גם תמריצים שונים על מנת לעודד תושבים לחזק מבנים קיימים.

לקראת שיפוץ משמעותי מסוג זה כדאי לבצע בדק בית יסודי באמצעות חברה המתמחה בדבר כדי לאתר ליקויים נוספים, אותם ניתן לתקן באותה הזדמנות. כך ניתן לתפוס שתי ציפורים במכה אחת ולמנוע נזק מצטבר.

מה כולל בדק בית?

בדק בית הוא ביקורת יסודית ומקיפה, שאמורה לכלול את כל חלקי המבנה. בסיום הבדיקה יינתן דו"ח מקיף, חתום על ידי המהנדס, הכולל בין היתר את החלקים הבאים:

  • הקירות- סדקים, קילופים, בניה לא בטיחותית
  • מערכת החשמל
  • צנרת המים והביוב- איתור דליפות, סדקים וכולי
  • איטומים בכל המבנה, כולל חלונות, גגות, מרפסות ועוד.
  • חיפויים
  • ריצוף
  • התאמת איכות הבניה והחומרים למפרט: דלתות, פרזולים, אלומיניום ועוד.
  • בדיקות קרינה ועוד.
אז מה היה לנו בכתבה:

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

התקשרו עכשיו

אזור צפון

מרכז ודרום